En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Ymerdrys à la Stop Madspild

Ymerdrys à la Stop Madspild

Vi spiser virkelig ikke meget brød her hjemme og den ene pakke rugbrød som jeg køber i starten af ugen, bliver som regel ikke spist. Vi er begyndt på at opbevare rugbrødet i køleskabet for at forlænge levetiden, men om fredagen ligger halve pakken stadig i køleskabet hvor den bliver flyttet over i fryseren.

Det betyder at vi nu har enormt meget rugbrød i fryseren som jo helst skal bruges til et eller andet for at undgå madspild. I weekenderne plejer vi at riste det, men det går langsomt med at tømme fryseren, da vi også i weekenderne spiser meget lidt brød. Sidste weekend kom jeg dog i tanke om, hvordan vi kunne bruge vores brødrester…

Vi spiser nemlig rigtig meget både skyr og yoghurt om som regel laver jeg min egen musli hertil. Men den bliver hurtigt spist, og det er svært at følge med i produktionen. Derfor tror jeg, at dette vil kunne fungere som et godt alternativ til den sunde, men lidt dyre musli.

Opskrift Ymerdrys

  • 6 skiver gammelt rugbrød
  • 2 spsk. økologisk kokosolie
  • 2 tsk. økologisk rørsukker
  • 2 tsk. økologisk kakao pulver

Rugbrødet skal blendes og blandes sammen med sukker og kakao. Derefter steges det i kokosolien indtil det bliver lidt sprødt.

Nogen synes måske at der skal mere sødme til – andre vil måske have lidt mere chokoladesmag. Sønnike kunne f.eks. godt tænke sig at det smagte mere af chokolade men min mand syntes det smagte rigeligt af chokolade. Det er smag og behag og man kan jo prøve sig frem. Hvis ikke man bryder sig om smagen af kokos, kan man skifte kokosolien ud mod f.eks. smør eller rapsolie. Man må selvfølgelig også selv bestemme, om produkterne skal være økologiske eller ej ❤️



2 thoughts on “Ymerdrys à la Stop Madspild”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram