En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Stor forårsoprydning

Stor forårsoprydning

Jeg er i gang med den helt store oprydning her hjemme, og jeg mener virkelig den HELT store!! Jeg føler altid stor trang til at rydde op om foråret, men tit og ofte (altid) bliver jeg aldeles for sentimental, og får kun ryddet op men ikke ryddet ud! Denne gang har jeg virkelig forberedt mig og startede projektet med at læse ikke mindre end to bøger omkring temaet.‘Kan man virkelig læse en bog om hvordan man rydder op’, spurgte min søster både forbavset og skeptisk, og jeg kan egentlig se, at det virker lidt overkill. Men jeg må indrømme, at det med at læse disse bøger virkelig gav noget inspiration og energi til at gå i gang med en grundlig oprydning.

Den første bog jeg læste var ‘Magisk oprydning’ af japanske Marie Kondo. Hun har udviklet sin helt egen metode til oprydning og lever i dag af sin egen virksomhed hvor hun hjælper både virksomheder og private med at rydde op. Hun rydder op per kategorier, noget der giver god mening. Det er først når man samler samtlige kogebøger, alle bluse eller køkkenredskaber sammen, man kan få et overblik over hvad man egentlig ejer! Jeg har for eksempel ekstremt meget tøj og det ligger i forskellige skuffer og skab i huset samt i kælderen og på loftet. Jeg har så svært at smide ud og gemmer det hele i store sække på loftet. Man ved jo aldrig… Men jeg kan godt mærke, at alt det rod og alle de ting og sager jeg går og gemmer på faktisk stresser mig. Selv om det ikke ligger steder hvor man direkte falder over det, virker det stressende på mig at vores hjem er fyldt op med ting der ikke har en anden funktion end at virke som back-up, hvis jeg skulle fortryde.

‘Sæt dit rod på plads: og brug din tid på det, som giver værdi’ af Charlotte Wieth-Klitgaard og Stine Marie Nielsen, var den anden bog jeg læste om emnet oprydning. Den bygger lidt på samme princip, men passer måske bedre til danske normer og danske hjem end Marie Kondos bog.

I påskeferien startede jeg med vores køkken og jeg har smidt en masse mad og krydderier ud, som åbenbart udløb både for et og to år siden (!) Udover det har jeg samlet to store poser til genbrug med redskaber, glas og kopper vi aldrig bruger, men som bare ligger og roder og gør det sværere for os at finde de ting vi SKAL bruge. Jeg har også ryddet ud bland vores bøger og blandt andet røg mine bøger fra studietiden. Selv om den japanske forfatter anbefaler at man skal starte med tøjet da ‘det er det nemmeste’ har jeg valgt at gemme det lidt endnu, af den grund, at det absolut ikke er det nemmeste for mig men helt klart det sværeste… Men jeg er godt i gang og har planer om at fortsætte i weekenden. Og næste uge og ugen derefter. Det er et kæmpeprojekt og jeg vil gerne komme hele vejen rundt – også op på loftet, ud i haven, igennem mapper med bankpapir og lønsedler fra 1900-tallet, neglelak og opskrifter.2 thoughts on “Stor forårsoprydning”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram