En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Sparetider

Sparetider

Hele det sidste år, har vi sparet her hjemme da vi er ved at spare op til en længere rejse. Jeg har været god til at jage tilbud, at fylde fryseren med ’stop-mad-spild’-produkter, lave mad for flere dage ad gangen og generelt tænke på hvad jeg køber ind. Det meste bliver vendt og drejet før det bliver puttet i indkøbskurven – og jeg spørger ofte mig selv en ekstra gang om det nu er noget, der er nødvendig. Dødkedeligt! Men der er bare no way udenom.Der er også blevet sparet alle andre steder, hvor der spares kan. Restaurantbesøg, kantinemad, tøj, sjov og ballade. I hele år 2016 har mit tøjbudget været 2.000 kroner! Faren i huset har været endnu dygtigere til at spare, han har kun brugt 1400 på tøj & sko i det gangne år.

Jeg er normalt ret glad for at shoppe, men det sidste års besparelser, har gjort noget ved mig. Nu står jeg faktisk og mangler både sko og bukser, men nu mangler jeg lysten at shoppe. Jeg gider simpelthen ikke bruge min tid i butikker. Og så er jeg blevet direkte nærig når det kommer til mig selv. Meget af det tøj jeg har købt den sidste tid er købt i genbrugsbutikker, og jeg kan pludselig næsten ikke få mig til at gå ud og købe noget nyt. Det er selvfølgelig godt på mange måder og meget af det brugte tøj jeg har fået, er jeg også rigtig glad for. Det giver mig også en god følelse at vide, at de 30 kroner jeg gav for ‘de bukser’, også bliver brugt til noget godt. Og når jeg bliver træt af bukserne igen, ryger de tilbage til genbrugsbutikken og kan endnu en gang give 30 kroner til et godt formål. Men jeg håber alligevel at jeg på et tidspunkt kan genfinde glæden i at ose rundt i gågaden og komme hjem med et par poser.

Efter ferien glæder jeg mig faktisk til at kunne tillade mig at bruge lidt penge igen. Ikke så meget på nyt tøj hele tiden – det har jeg fundet ud af jeg kan leve uden – men lidt mere på sjov og ballade. Weekendophold, biografture, koncerter og restaurantbesøg sammen med drengene. Og måske noget nyt til hjemmet, som ikke er fra Røde eller Blå Kors.1 thought on “Sparetider”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram