En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Min Capsule wardrobe – projekt 333

Min Capsule wardrobe – projekt 333

Som noget ganske nyt, og som et led i min jagt på en mere minimalistisk livsstil, kastede jeg mig for en måneds tid siden ud i at skabe en ‘Capsule wardrobe’ med hjælp af projekt 333. Kender du det? Projektet går ud på at klare sig med 33 styk’ tøj i 3 måneder – lyder det umuligt?

Jeg havde længe overvejet at prøve det, men var én af dem som lidt opgav på forhånd. 33 styk tøj – det virkede ret kedeligt og ganske umuligt. 33 styk tøj føltes enormt begrænset og jeg havde en forudfattet mening om, at jeg ville komme til at mangle noget at tage på. Men samtidig virkede det også som en god måde at få overblik over garderoben, så jeg blev enig med mig selv om, det jo ikke kunne ske noget ved at give det et forsøg.

Hvad er en Capsule wardrobe?

Idéen går ud på at skifte garderoben efter årstid fire gange om året, så lige nu er det efterårsgarderoben vi har gang i; september – november. Konceptet er opfundet af Courtney Carver og ifølge hendes idé, skal de 33 styk også inkludere ydertøj, sko, accessories og smykker, men ikke undertøj, sportstøj og hjemme-hygge-tøj. Jeg tror at mange kvinder springer fra, når de indser at sko også skal tælles med i de 33. Varianterne er dog mange og man kan jo selv vælge hvordan man vil gøre det. Det behøver ikke være eksakt 33 styk – måske går det nemmere hvis grænsen går ved 40? Man kan evt. også vælge at ikke tælle sko og ydertøj med, hvis det er det, der holder en tilbage. Selv har jeg valgt at inkludere både ydertøj og sko men tæller ikke halstørklæder og andre accessories og smykker med.

Hvordan kommer man i gang?

Jeg startede med at tømme hele garderoben og lægge alt mit tøj på sengen. Derefter sorterede jeg i første omgang det tøj væk som jeg ikke vil komme til at bruge så meget til efteråret og lagde det i en kasse til senere brug. Selv om jeg er gået mit tøj igennem mange gange fandt jeg stadig noget som ikke er blevet brugt og det røg videre til genbrug i samme omgang. (Hvis ikke allerede du har gjort det, så er det godt at starte med en ordenlig oprydning af garderoben.)

Jeg begyndte derefter at bygge min efterårsgarderobe op igen. Et styk tøj ad gangen fordelt på de 33 bøjler jeg havde til rådighed. Når de 33 bøjler var fyldt op, måtte jeg overveje om det tøj jeg havde tilbage på sengen skulle byttes ud med noget af det der nu hang på bøjlerne (lidt som finalerunden i x-Factor). Her er det vigtig at huske på at det tøj man vælger kan kombineres på kryds og tværs for at garderoben skal blive brugbar.

Jeg endte op med en garderobe der indeholder:

 • 4 par bukser
 • 2 nederdele
 • 2 kjoler
 • 1 habitjakke
 • 10 bluser
 • 8 strik og cardigans
 • 3 par sko (1 par støvler, 1 par støvletter og 1 par kondisko)
 • 3 jakker (1 skindjakke, 1 dunjakke og 1 jakke i uld)

Målet med min Capsule wardrobe

Efter 4 uger med min ’nye’ garderobe, kan jeg allerede konstatere, at noget af tøjet skal skiftes ud. Jeg har besluttet at sende et par cowboybukser og en strik videre, da jeg ikke føler mig 100 % tilpas i dem. De to stykker tøj skal erstattes, men det haster ikke. Målet med garderoben er at den kun skal indeholde yndlingstøj, så de køb jeg laver fremover, skal være de helt rigtige. De kan være nyt eller brugt, det vigtige er, at jeg ikke lokkes til at gå på kompromis med kvaliteten, da tøjet gerne skulle give glæde i lang tid. Udover de få udskiftninger, kan garderoben også optimeres i forhold til at tøjet skal kunne bruges i mange kombinationer. En sort habitjakke havde f.eks. været mere brugbar, end den lidt mønstrede jeg har.

Jeg er meget positivt overrasket over hvor godt dette koncept har fungeret for mig og jeg er glad for at jeg gav det en chance. Sjovt nok, står jeg aldrig og mangler noget at tage på, men føler, at jeg har mere tøj end nogensinde.

Find inspiration til din Capsule wardrobe på nettet

Hvis du har lyst at kaste dig ud i projektet, er der masser af inspiration at hente på nettet. F.eks. har matematikeren Page med bloggen Style This Life, regnet ud at en garderobe med 35 styk tøj, giver 1000 (!) forskellige kombinationsmuligheder. Det burde være nok, for de knapt 100 dage, som tre måneder som regel består af.

Be More with less giver Courtney Carver, grunderen til konceptet, masser af inspiration og gode råd, hvis du vil kaste dig ud i projektet.

På YouTube er der som altid en masse inspiration og hjælp at finde. Prøv f.eks at se hvordan Rachel Brow på en sjov måde viser sin capsule wardrobe fra sidste år, og nogle af de mulighedher den byder på :

Held og lykke med projektet – hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i det!5 thoughts on “Min Capsule wardrobe – projekt 333”

 • Stort tillykke med din nye blog, den ser super fin ud 🙂
  Håber du bliver rigtig glad for at være her – Jeg glæder mig til at følge med 🙂
  Kh. Anja

  • Tak Anja – skønt du fandt vejen hertil, og jeg er glad for at du vil følge med! Jeg har sagt det før, men siger det igen, du er i hvert fald en af mine store inspirationskilder, når det kommet til genbrug!!

 • Spændende udfordring! Jeg var også igennem oprydningen af gardaroben med tilhørende købestop fornylig. Det blev meget lettere at vælge tøj om morgenen, og trangen til at købe nyt er forsvundet nu – det er helt befriende :0)
  33 styk lyder ikke af meget, men når du fortæller hvad du stadig har i gardaroben, så lyder det jo ganske fint. Du skal nok blive glad for det – pøj pøj med projektet :0)

  • Er det ikke sjovt, Pia, hvordan lysten til shopping forsvinder når man får ryddet op i skabet!? Det er som om man pludselig får øje på det man har, og behovet for at få nyt ikke længere føles så stort. Spændende med købestop – helt dertil er jeg ikke kommet endnu, men jeg ku’ godt finde på det på et tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram