En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Kom i gang med oprydningen

Kom i gang med oprydningen

Hvis du gerne vil i gang med en lidt mere minimalistisk livsstil, men synes det er svært at tage det der første skridt, følger her en liste over kategorier som er nemme at gå i gang med i forhold til oprydningen. Tag listen fra en ende af, eller starte med det du synes virker allermest overskueligt.

Når du har været de 12 punkter igennem, har du garanteret fyldt en sæk eller to og forhåbentlig også fået blod på tanden og lyst til at komme videre med oprydningen. Husk at aflevere til venner eller genbrug, hvis der er ting andre kan få glæde af.

 • Gamle aviser og ugeblad. Personligt er jeg storslem til at samle på mig gamle blad. Jeg har en idé om at jeg skal læse dem igen, og gemmer dem derfor i op til flere år. Det er meget, meget sjældent, jeg finder dem frem når de en gang er puttet væk. Ud med dem og lån dem på biblioteket hvis du skulle få brug for dem en gang igen.
 • Neglelak. Farver som ikke længere føles aktuelle grundet mode eller personlig smag; ud med dem. Dem der ikke længere er gode at lægge fordi de er lidt for gamle; ud med dem. Og dem du købte fordi du simpelthen ikke kunne lade være, men aldrig har brugt; ud med dem også.
 • Undertøjsskuffen. Alt det undertøj som er forvasket, misfarvet, har mistet noget af elastikken eller bare er generelt kedeligt/grimt skal bare videre i systemet. Undertøj som ikke er behageligt at have på og derfor ikke bliver brugt, kan komme med ud i samme omgang.
 • Opskrifter. Kopier, udklip fra blad og reklamer, mails fra veninder og kollegaer – jeg har haft dem i mange varianter og de gav rod. Saml dem i en mappe, hvis du mener det er en opskrift du vil komme til at bruge, ellers ud! Alternativt tag et billede med mobilen og gem dem i en sky.
 • Rodeskuffen. Har vi ikke alle sådan en og er det overhoved mulig at leve uden? Vi har to, og de trænger en gang imellem til en oprydning. Sjovt nok, viser det sig altid at det meste i skuffen kan smides ud. Gad vide, hvorfor det blev lagt der i første omgang?
 • Sengetøj som ikke længere er pænt eller ikke længere bliver brugt – videre! Her kan man hurtig få skabt noget plads, hvis man har meget af den slags. Når børnene er blevet store, behøver man måske ikke at gemme sengetøjet med Pokemon eller Spiderman – send det til genbrug og lad nogle andre små børn få glæde af det.
 • Gamle studiebøger. En klassiker. Jeg gemte mine i mange år og det samme gjorde min mand. Det ku’ jo være man fik lyst at kigge i dem igen – som om! Mit kompendium omkring teknisk spansk har jeg ikke læst mange gange siden det blev sat i reolen efter afsluttet eksamen. Det røg ud sammen med alle mine og alle min mands studiebøger sidste år. Og nej, vi har ikke savnet dem!
 • Køkkenskufferne. Læg hele indholdet på køkkenbordet og kig på tingene en efter en. Bruger jeg denne? Ja, ned i skuffen igen. Bruger jeg denne? Nej. UD! Og man behøver ikke 4 piskeris eller 10 smørknive. Sortere med hård hånd.
 • Krydderier. Kig på datoen, krydderier har en tendens til at putte sig i skuffer og skab i lang tid. Jeg havde krydderier som udløb for flere år siden, vil ikke afsløre hvor mange år 😉 Ud kom de i hvert fald.
 • Kuglepenne og blyanter der ikke virker. Siger sig selv – hvorfor gemme på dem?
 • Medicinskabet. Her plejer jeg også at finde ting jeg ikke længere skal bruge. Cremer eller piller eller dråber som man har fået i forbindelse med sygdome eller udslæt, som for længe siden er forsvundet. Husk at lægemiddel skal afleveres på Apoteket.
 • Smykker à la tingeltangel. Jeg havde meget af denne slags. Smykker jeg samlet på mig på diverse ferier, udsalg og loppemarkeder. Jeg samlede 90% af det jeg havde i en papirpose som lillebror fik med til tøserne i klassen. Ifølge klasselæreren havde både smykkerne og min dreng været et hit blandt pigerne denne dag .

Hvis du får ryddet op i samtlige 12 kategorier, skal du nok få fjernet en hel del af unødvendigt rod i dit hjem. Og voilà – du har taget det første skridt til et lettere liv med mindre rod. Selv vil jeg lige gå en runde efter gamle ugeblad her hjemme og rodeskuffen trænger også til en omgang – igen!

Held og lykke med oprydningen!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram