En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Jeg føler mig mættet. En minimalistisk rejse fortsætter.

Jeg føler mig mættet. En minimalistisk rejse fortsætter.

Følelsen er nærmest kommet snigende i løbet af de sidste par år, men den bliver mere og mere tydelig. Og jeg har det rigtig godt med det – føler en ro, jeg ikke følt tidligere.

Jeg kan nok snart tillade mig at skrive ‘Minimalist’ på mit visitkort. Denne livsstil giver efter hånden så meget mening for mig og selv om jeg stadig har meget at tage fag i, er jeg godt i gang. Mit ’shopping-gen’ er i princip pist væk og mit behov for at ‘købe’ nærmest ikke eksisterende. Hvorfor? Fordi jeg har, hvad jeg skal bruge. Og det kick jeg tidligere fik af at købe noget nyt, vil simpelthen ikke længere indfinde sig. Derfor giver det hverken mening eller værdi for mig at shoppe videre. Jeg er mættet.

Der vil selvfølgelig altid løbende være behov for at få ting skiftet ud og fornyet og jeg er da heller ikke helt holdt op med at forbruge. Men jeg er helt og aldeles holdt op med at overforbruge og det gælder både tøj, ting til hjemmet, tøj til børnene og mad. Vi har hvad vi behøver og bliver ikke lykkeligere af at eje mere end det.

For at være helt ærlig, bryder jeg mig ikke længere om at gå i butikker og jeg undgår det så vidt mulig. Jeg kan slet ikke se det hyggelige i at bare ose rundt i gågaden og får hurtig følelsen af rastløshed. Af meningsløshed. Spild af tid – værdifuld tid som jeg hellere vil bruge på noget andet, noget som giver mening for mig.

I dag køber jeg det jeg har brug for og føler mig ikke fristet at købe bare for at købe. Jeg ved hvad jeg mangler, og går bevist efter disse ting. Oftest køber jeg på nettet da det er hurtigt og effektivt og så er jeg fri for at rende i butikker.

Declutter – en del af den minimalistiske rejse

Processen med at få ryddet op her hjemme er stadig i gang – det er virkelig et langtidsprojekt. Men så længe vi får kørt flere ting ud af hjemmet end vi får slæbt hjem, går det i det mindste i den rigtige retning. Den følelse af lethed det giver at få ryddet et skab eller en skuffe ud indtil den kun indeholder ting der på en eller anden måde giver værdi for mig, er fantastisk. Meget vil have mere, så processen fortsætter.

To store udrydnings-projekter venter lige om hjørnet. Denne weekend tager vi et af drengeværelserne, og I kan tro, han allerede har ryddet ud. Han er åbenbart der hvor jeg selv er lige nu; ud, ud, ud! Der står sække og kasser på gangen der skal køres til genbrug og forbrænding. I weekenden får vi malet om og ryddet rundt på lidt møbler og der bliver ikke fyldt op med nyt. Tøjet bliver sammen med mig gået igennem med hård hånd på samme måde som han selv har gået igennem ‘ting og sager’. Han har (heldigvis) den alder hvor vi er over alt det med lejetøj!

Næste weekend igen slår vi helt på stort og rydder loftet. Ikke bare rydder op – rydder! Det er alligevel utrolig hvordan tingene på loftet – som jeg rent faktisk ikke ser – kan blive ved med at stresse mig. Bare tanken på at en hel etage er fyldt op med ting vi ikke bruger og aldrig vil komme til at bruge igen, giver mig dårlig energi. Nu skal det væk og de ting der skal have lov at blive (julepynt f.eks.) skal sorteres. Jeg har lidt svært at tro, at vi rent faktisk får taget hul på dette projekt da vi har talt om det i hvert fald 5 eller 6 år!

Uanset om jeres weekend står på oprydning eller ej, ønskar jeg jer en rigtig god en af slagsen!! =)1 thought on “Jeg føler mig mættet. En minimalistisk rejse fortsætter.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram