En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Hvis man har mere tid end penge

Hvis man har mere tid end penge

Noget af det jeg holder rigtig meget af, er at give gamle ting nyt liv. Det er en helt speciel glæde ved følelsen af at gøre noget fint eller/og brugbart ud af ‘ingenting’. Eller at lave noget man kan bruge ud af noget, man egentlig var færdig med at bruge. Eller ud af noget som nogen anden var færdig med at bruge.Gamle duge og sengetøj er noget jeg oftest kigger efter når jeg går på loppejagt. En lille plet på dugen gør ikke så meget, da den sjældent skal bruges som dug, men som ’stof’ og små pletter kan derfor klippes væk. For ikke så længe siden var der udsalg i genbrugsbutikken på duge og jeg fandt en fin gammel vævet dug til en 10’er og i weekenden blev den forvandlet til 3 viskestykker. Der er stadig stof til 3 mere, men jeg løb tør for tålmodighed og tid.At sy viskestykker er ikke svært og alle med en symaskine kan klare det. Men det tager lidt tid og det er måske ikke den mest underholdende syning, man kan forestille sig. Men hvis man formår at slappe af med det, så er det besværet værd. Og hvis man har godt om tid men ondt om penge, så er der da også lidt penge sparet; det er ikke ofte man finder så flotte, vævede viskestykker til 1 krone og 50 øre.

Udover stoffet til flere af denne slags, har jeg også købt et smukt grønt stof vævet med lidt guldtråde. Tænker at det også bliver til et par nye viskestykker en dag. Eller måske et forklæde?

Jeg har tidligere lavet et etui til mine strikkepinde af noget gammelt retro sengetøj. Det er jeg enormt glad for og bruger det stadig. Gammelt sengetøj er også blevet brugt til at sy pyjamas bukser af, noget der egner sig godt da gammelt sengetøj som regel er meget blødt.

Eller hvad synes I om kjolen i bedste Yvonnestil jeg fik syet af et andet retro sengetøj til en 50-års-fest med udklædningstema. ‘Ehj, det sengetøj har jeg også i mit sommerhus’, blev en af de andre gæsters kommentar!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram