En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

En hobby og en livsstil

En hobby og en livsstil

Jeg bliver mere og mere opslugt af idéen at genbruge og spare, og behovet for at få nyt, bliver alt mindre. Det har været, og er stadig, en lang proces, men jeg kan tydelig mærke, at det er ved at blive en livsstil. En livsstil som passer rigtig godt sammen med hvem jeg er som person.At leve minimalistisk er ikke nødvendigvis lige med at købe brugt. En minimalistisk livsstil handler om mange ting, men i forhold til det materielle, om at kun omgive sig med ting der på en eller anden måde giver værdi (praktisk eller følelsesmæssigt) og forsøge at så vidt muligt gøre sig af med det resterende ’stoj’. Personligt har jeg oplevet at det der “resten” var kommet til at fylde rigtig meget – noget jeg fik øje på da processen startede.

Parallelt med min oprydning er jeg dog blevet meget bevist om mit forbrug og jeg har skåret betydelig ned på det. Jeg er blevet god til at tage udgangspunkt i mit/familiens behov og har desuden fået øjnene op for det kæmpe brugt markedet der er. Når behovet for/lysten til at få noget nyt ikke fylder så meget, er det som om tålmodigheden også bliver større. Det er ikke så slemt at vente på at det helt rigtige tilbud dukker op, og når det så gør, bliver glæden dobbelt så stor.

Jeg kan godt lide udfordringen, jeg kan godt lide jagten og jeg kan godt lide den sport det efter hånd er blevet at finde de rigtige ting. Jeg kan også rigtig godt lide tanken på at man er med til at gøre en lille bitte forskel i forhold til at spare på miljøet gennem at ikke kun købe ny producerede varer.

Genbrug til garderoben

Min egen garderobe indeholder efter hånd rigtig meget brugt tøj men også en del hjemmesyet. Jeg er begyndt at finde en rød tråd (nok mere en blå/sort/grå tråd) igennem min garderobe og er den sidste tid blevet ret god til at spotte tøj jeg bliver glad for, og som passer med det jeg har i forvejen. Tøj jeg rent faktisk får brugt. De fejlkøb jeg har gjort, ryger hurtig af sted til genbrugsbutikken igen. (Få evt. lidt tips til hvordan du undgår fejlkøbene her)

I løbet af 2017 har jeg indtil videre købt tøj til mig selv for i alt 2230 kroner (og ja; jeg noterer alt!). Vi har fælles økonomi men vores egne øremærkede tøjpenge. Og det er ikke fordi jeg ikke har købt noget! Listen er lang – nok lidt for lang… Efter hånden har jeg også en pæn lille opsparing som blandt andet skal bruges på en ny vinterfrakke, for det mangler jeg.

Også i forhold til ting til hjemmet har jeg den sidste tid fundet det meste i genbrugsbutikker eller brugt på nettet. Igen kan jeg rigtig godt lide sporten i at finde noget helt specielt, som ikke “alle andre” har. Den oplevelse er svær at opnå på en shopping tur i Salling eller i ILVA. Og så får man jo oftest så meget mere for pengene! Og prøv lige at se hvilket kæmpemarket der er for brugte ting og sager!

På Gul og Gratis fandt vi vores nye havebord til 1/3-del af den oprindelige pris grundet fejlkøb.

Det fede med alt dette er, at jeg ikke på nogen måde føler at jeg går på kompromis. Overhoved. Tværtimod. Der er plads til at shoppe i både Salling og ILVA, men jeg mister hurtigt interessen i disse butikker. Det med at gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker er blevet en hobby og det er noget jeg mere end gerne vil bruge min fritid på.

De to liggestole på det første billede, var dem jeg købte i en genbrugsbutik sidste sommer til en 20’er styk!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram