En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Declutter

Declutter

Selv om jeg helt bevist forsøger at holde forbruget af nyt nede, er det som om hjemmet gang på gang trænger til en ordentlig udrensning. Loftet bugner (!) af ting som hovedsagelig skal køres til forbrænding/genbrug, men andre dele af hjemmet skriger også på store plastiksække og papkasser.For mange år siden var jeg enormt flittig til at sætte mit tøj til salg på Trendsales. Jeg var desværre endnu flittigere til at købe og mit skab bugnede efter hånden af fejlkøb. Forkert størrelse, forkert model, forkert farve eller simpelthen forkert stil. Det jeg ikke fik solgt videre blev lagt i kasser og sække indtil jeg havde overskud til at sætte det til salg igen. Så for et år siden hoppede jeg på det store ‘declutter-bølge’ og opgav at sælge tøjet. Jeg kørte til genbrugsbutikken med det i omgange sammen med andre ting og sager jeg samlet på. Mange sække blev det, både af mit eget tøj og børnenes aflagte.

Forleden dag kom sønnike hjem og fortalte at han ville leje en reol på Guld og Rod i Aalborg. I går gik vi der ned og han fik mig overbevist om, at vi skulle leje en reol sammen. Et ret pludseligt indfald, men alligevel ret godt, da jeg kunne få fingrene ud og gennemgå det sidste af mit tøj.

Det kom lidt bag på mig at jeg havde tre store (store som i 140 liters) sække stående på loftet fyldt op med tøj. Jeg sorterede med hård hånd og det meste af det blev kørt direkte til genbrugsbutikken, lidt af det blev hængt op på bølger i Guld og Rod. Nu har vi i første omgang reolen en uges tid, men hvis jeg får solgt nok til at dække de 125 kroner i reolleje, forlænger jeg nok bare kontrakten. Det der ikke bliver solgt, bliver sendt direkte til genbrug – det skal ikke hjem og ligge/hænge igen. Vi har fået 100 prismærker med hjem og kan løbende komme ned med nye varer til vores reol. Ret genialt.

Jeg er enormt glad for både loppemarkeder og genbrugsbutikker, men jeg er meget forsigtig med at købe noget jeg ikke reelt har brug for. Alt for at undgå at fylde på samtidig med at jeg forsøger at rydde op. Jeg køber ikke bare for at købe, og er heller ikke ‘typen der vender på porcelænet’ for at se om det er et fund jeg ikke kan lade gå tabt. Jeg køber efter princippet; ’synes jeg selv at varen er prisen værd’. Hvis det er noget jeg mangler eller føler mig sikker på, jeg vil blive glad for, slår jeg til.

Måske betaler jeg overpris en gang imellem (?) og måske snyder jeg mig selv på at lave et kup eller to, men jeg begynder stille og rolig at omgive mig kun med ting jeg er glad for. Og det er det, som er mit mål. De to tallerkener kom jeg hjem med da jeg afleverede mit tøj, og uanset om de var prisen værd eller ej, er jeg sikker på at jeg vil få glæde af dem. Er på jagt efter lidt forskellige tallerkener i blå nuancer som kan kombineres ved borddækning.

Jeg har stadig tøj i skabet som jeg er lidt i tvivl om. Næste skridt vil blive at hænge det i skabet ‘à la Oprah Winfrey-metoden’: Alt tøj som man hænger tilbage efter det at man har brugt det, hænger man omvendt. Det tøj som stadig hænger i sin oprindelige position efter 6 måneder, er åbenbart ikke blevet brugt, og kan derfor komme videre. Så omkring jul burde jeg var klar til at sende en pose mere af sted.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram