En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Brugt tøj – 8 gode måder at komme af med det

Brugt tøj – 8 gode måder at komme af med det

I sidste måned skrev jeg et indlæg omkring oprydning af garderoben og ved hjælp af statistikken kan jeg se, det vist var noget mange har lyst til/trænger til. Grundet nogle af de kommentarer jeg fik, blev jeg inspireret til at lave et opfølgende indlæg med flere muligheder for at komme af med det brugte tøj. Når man har renset garderoben og gerne hurtigst mulig vil af med de fyldte poser, er der mange måder at gøre det på. Det nemmeste er nok at smide dem i en af alle de tøj containere der står rundt omkring, men der er mange andre, og måske lidt sjovere måder, at komme af med tøjet på.

  1. Lige nu, frem til den 21. maj Smider Røde Kors tøjet sammen med TV2. Kampagnen startede d. 1. maj, men du kan stadig nå at være med! Du kan enten aflevere dit tøj i deres containere eller i deres (eller i Bestsellers) butikker. Tre aftner i denne uge, kan man følge med i indsamlingen på TV2. Det første program blev sendt i lørdags, men der er stadig mulighed for at følge med i aften (d. 17. maj) samt d. 21 maj kl. 20.00.
  2. Du kan aflevere dit tøj i H&M. De samler gammelt tøj ind og genbruger det bland andet i deres tøjproduktion. Siden de startede projektet i 2013 har de modtaget 32.000 ton tøj. Tøjet kan afleveres i samtlige H&M butikker uanset mærke og stand. Læs evt. mere om projektet på deres hjemmeside.
  3. Zara har et lignende projekt, men tilbyder også at hente tøjet på din bopæl. Når du bestiller tøj på nettet, har du mulighed for at anmode om afhentning af dit eget tøj, før du afslutter ordren. Tøjet bliver hentet samtidig med at du får dit nye tøj leveret.
  4. Lav din egen indsamling på nettet. Gennem f.eks. Røde kors kan du starte din egen indsamling, hvor du selv er med til at bestemme indsatsområde. Når du sælger dit tøj, kan du i stedet for at modtage betaling til din egen konto, henvise til indsamlingen.
  5. Hvis du afleverer dit tøj til Frælsens hær, er der en mulighed for, det får nyt liv. Meget af tøjet bliver solgt i deres butikker, men noget af det, bliver forvandlet til eksklusive kvalitetsprodukter af Salvation Army Redesign CPH. På deres hjemmeside, er der mulighed for at købe nyt lavet af brugt.
  6. Giv det til nogen du kender (hvis de vil have det). Hvis du har venner, familie eller naboer der har yngre børn, tager de måske gerne imod det tøj som er blevet for småt til dine egne børn. For at de ikke skal føle sig forpligtiget til at tage det, kan du bede dem om at aflevere det tøj de ikke skal bruge i en tøjcontainer. Hvis de gerne vil have det, er det en stor glæde i at se børnenes tøj leve videre.
  7. Find ud af, om der i nærheden er en lokal tøjindsamling. For to år siden fik vi en mail fra drengenes skole om at de samlede tøj og legetøj ind til et børnehjem i Rusland. Det var en god måde at sammen med børnene få ryddet op på værelserne og pakke det som ikke længere bliver brugt i kasser. Det gav også både dem og mig selv en god fornemmelse at vide, deres ting ville komme til glæde et helt specielt sted.
  8. På Facebook er der oprettet grupper, hvor man kan være med til at gøre en forskel i nærområdet. Et eksempel på dette er f.eks. Helping Hands Nordjylland hvor man kan lave et opslag hvis man har noget, man gerne vil give væk.

Jeg er ikke i tvivl om, listen kan laves længere. Hvis I har flere idéer skriv gerne en kommentar så at vi sammen kan inspirere hinanden og lave listen så lang som muligt!1 thought on “Brugt tøj – 8 gode måder at komme af med det”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram