En minimalistisk blog med fokus på bæredygtighed

Black Friday og lidt om købsvaner

Black Friday og lidt om købsvaner

Jeg er i løbet af de sidste par år, blevet meget bevidst om vores forbrug og jeg har i stor grad ændret mine købsvaner. Ikke over night, men vanerne har stille og rolig ændret sig og er efter hånden blevet lidt af en livsstil. Selve det at ‘købe’ eller det at ‘få noget nyt’ giver mig ikke længere den tilfredsstillelse eller glæde, det en gang gjorde, og det er ikke ofte jeg køber noget, kun for at jeg godt kan lide det. Jeg køber i højere og højere grad ting jeg/vi har brug for og jeg planlægger mine indkøb for at undgå fejlkøb. Jeg er også blevet meget bedre til at købe brugt, både i genbrugsbutikker og på nettet. Jeg har tidligere fortalt om mine loppefund til hjemmet, og jeg tænker at jeg på et tidspunkt også vil skrive om mine garderobes-fund.

Vores opsparing i løbet af det sidste år har helt sikkert været med til at åbne øjnene for hvor meget vi egentlig har købt, som set i bakspejlet, ikke har givet værdi. Mit tøjskab bugnede af tøj, men jeg havde alligevel aldrig noget at have på. Skabet indeholdt til stor del impulskøb og tøj købt på tilbud; fejlkøb der aldrig blev brugt. I dag planlægger jeg mine køb og overvejer nøje om det nye styk tøj, kan bruges med det jeg har i forvejen. Jeg er holdt op med at købe i øst og i vest, og holder mig indenfor visse farver, som jeg ved, jeg trives i.

Den store oprydning har yderligere åbnet øjnene for, hvor meget af alt det jeg en gang ‘ikke kunne leve uden’, fylder i skab og skuffer. Udover tøj, havde vi også isenkram som ikke havde andre funktioner end at tage plads og skabe rod. Rigtig meget af både isenkram og tøj er sendt af sted til genbrug, meget af det helt ubrugt – noget af det stadig i emballage og med prismærkning. I dag køber jeg ting, jeg mangler, og ikke ting der måske kunne være gode at have (en gang).

At få renset ud i hjemmet og kun at omgive mig med ting jeg bruger, eller ting jeg er glad for, giver mig en masse luft og overskud her hjemme. At planlægge mine køb og kun købe det jeg har brug for, giver luft og overskud i økonomien. Mit mål er at på et tidspunkt komme igennem hele hjemmet, og derefter selvfølgelig lade være med at fylde på med nyt. Jeg er ret godt på vej, men det er en lang proces.

I morgen er det Black Friday, og selv om det sikkert er mange gode tilbud at hente, springer jeg let og galant over. Jeg har ikke det gen der skal til for at shoppe i overfyldte butikker, men måske ser jeg, om jeg kan gøre et godt køb på nettet. Jeg står og mangler nogen ting, blandt andet en ny vinterjakke til lillebror og et par sandaler til mig. Sandaler er det nok desværre ikke så mange af på tilbud lige nu, men måske kan jeg være heldig og finde en vinterjakke til en god pris.

For dem af jer der skal ud og kæmpe om de gode tilbud, vil jeg ønske god jagt og god fredag aften.1 thought on “Black Friday og lidt om købsvaner”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


%d bloggers like this:
Visit Us On Instagram